Улица „Иларион Макариополски“ в центъра на Пловдив придоби нов облик. Това се случи след реализирането на ремонти дейности на два етапа. Към днешна дата са подменени всички тротоарни настилки и подходи към частни гаражи. По настояване на местните са били изградени и джобове за паркиране на автомобили.

„С помощта на ОП "Градини и паркове" залесихме наново периметъра. Предвидили сме и засаждането на дървета. Това е поредната малка стъпка посока правилно развитите на района и смятам, че живущите ще оценят извършените СМР-та. Вече имаме нормална възможност за преминаване по тротоарите. Остана един казус – тротоар на улицата е с неприложена регулация. До 6 месеца той ще бъде решен, а тротоарът ще бъде придобит от Община Пловдив, за да бъде реновиран също“, заяви кметът на района Георги Стаменов.

Инвестиция за ул. "Иларион Макариополски" е на стойност от около 300 000лв., а подновения участък е с дължина над 200 метра. Стаменов допълни, че общият размер на средствата, налични в бюджета на район „Централен“ за рехабилитация на междублокови пространства, наброява 2 милиона лева. Част от тези средства се отделят за текущи ремонти на асфалтова настилка, изграждане се детски площадки и подменяна на амортизирани съоръжения.

„Вече няма никакви налични средства по това перо. Може да се каже, че вече сме „на червено“. Надявам се до края на годината, когато има яснота в разпределението на бюджета, да има допълнителни средства за районите, за да продължим спокойно с благоустрояване от такъв тип“, допълни Стаменов.

По негови думи кметството има готов проект за изграждането на паркинг до големия блок в началото на бул. „Санкт Петербург“. Тази дейност, както и реконструкция в района около ул. „Загоре“, очакват финансиране.