Членовете на Стрелкови клуб "Арес" - Пловдив направиха дарение от 2 800 лева за лечението на пострадалия парашутист Мирослав Павлов. Инцидентът стана на 13 май, т.г. по време на учение край Пловдив. След скока, въжетата на двама от парашутистите се заплели и те паднаха от голяма височина. Единият от военослужещите бе с по- леки травми, но Павлов бе откаран във ВМА, с тежка черепно мозъчна травма. Той прекара няколко месеца в кома, но въпреки не особено оптимистичните прогнози на лекарите, той се е събудил от кома и се е върнал в съзнание. 

Сега обаче предстои дълъг период на рехабилитация, част от която ще бъде проведена в чужбина. По първоначални данни цената на лечението е около 150 000 лева, като сумата е непосилна за семейството. 

Цялото семейство на Мирослав Павлов е свързано с армията, като баща му дълги години е бил парашутист и инструктор в Парашутната бригада и до днес продължава да работи за армията. Сестрата на ранения е пилот на изтребител в авиобазата в Крумово. Самият Павлов е участвал в някои от най- тежките мисии на българския контингент в чужбина. 

В акцията за набиране на средства активно се включва и Съюза на българските парашутисти, като на 28 август  те ще обявят събраната сума и ще я внесат в дарителската сметка. Колегите на Павлов от 68-ма парашутна бригада също са се включили в дарителската кампания. 

Членове на "Арес" са бивши бойци и офицери от Парашутната бригада, в клуба членуват любители парашутисти. Самият председател на клуба Тодор Павлов също е любител парашутист. 

Въпреки всеобщата "мобилизация", остава въпроса защо отново грижата за военослужещ, посветил живота си на армията , е оставена на обществото , а ръководството на армията не се погрижи да осигури необходимата сума за рехабилитацията на пловдивчанина. 

Дарителската сметка на кампанията е :BG69UNCR70001525005765

Дарения се приемат и в клуба на СБП на ул. "Братя Бъкстон" 61.