Над 100 дървета ще бъдат премахнати при ремонта на Дондуковата градина и на тяхно място ще им ново залесяване. Това съобщи  ландшафтният архитект Станимир Шаламанов от екипа, който ръководи рекострукцията на обекта. 

"Налага се премахване на тази растителност, която е болна, не е перспективна. В интерес на истината ще паднат над 100 дървета. Трябва да ги премахнем, защото са опасни. Проектантският екип ще реши какви дървета да засади на тяхно място, така че тези пространства, които ще се оголят да се зпълнят с нова растителност", каза Шаламанов в интервю за Радио Пловдив.

Довечера, по повод санитарното състояние на растителността в затворената вече за реконструкция градина, ще се проведе среща-дискусия между граждани, ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов, Владимир Маринов и Славка Цочева, директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и представители на ръководството на район „Централен“.

Могат да присъстват всички заинтересувани граждани. Присъстващите ще бъдат запознати със състоянието на дълготрайната дървесна растителност.  Срещата е от 18 часа сградата на кметството на район „Централен“ на ул. „Христо Г. Данов“ №39.