Почистиха подлеза на улица „Гладстон“, който недобросъвестни пловдивчани бяха превърнат в нужник. След намесата на ОП „Чистота“ по сигнал на TrafficNews, мястото вече изглежда по различен начин, но пази белези от старите набези.

Заедно с подлеза бе преобразено и пространството на форум „Изток“, което само в рамките на седмица бе започнало да прилича повече на бунище, отколкото на културно наследство.

След публикуването на статията ни за мизерията, която се намира в непосредствена близост до централната улица на Пловдив, до редакцията ни постъпи сигнал. В него се посочва, че често в тъмните часове от денонощието подлеза на „Гладстон“ редовно се използва за нужник от шофьорите на таксита, които чакат пътници на стоянката на бул. „Цар Борис III Обединител“.

По този повод TrafficNews се свърза с зам.-кмета по обществен ред Йордан Ставрев. Той коментира, че досега при тях не са постъпвали сигнали с подобна насоченост.

Ставрев заяви, че сигналът ще бъде предаден към директора на „Общинска охрана“, която патрулира в района.  

Общинска охрана има пост в близост до разкопките, но до момента не сме констатирали такива нарушения. Ще бъде обърнато внимание на служителите, когато правят обходи, да следят внимателно и за това“, добави още зам.-кметът.

Седмица след почистването: Археологически разкопки и подлез в "Центъра" отново заприличаха на бунищеДве общински предприятия пак ще чистят мизерията на недобросъвестни граждани