Пловдивчани отново объркаха разкопките около Пощата в Пловдив с кошче за боклук и тоалетна. За съжаление, ако решите да разгледате форум „Изток“, ще сте по-впечатлени от мизерията, която недобросъвестни граждани създават, вместо от културното наследство.

Само преди седмица се е случило последното почистване на всички обекти от карето, показва наша проверка, когато подобно замърсяване е имало и на Форум „Север“.

От Общинското предприятие „Паркове и градини“ коментираха, че листа и леки отпадъци са се натрупали допълнително и заради ветровитото в последните дни време.  

Въпреки това все още се намират пловдивчани и гости на града, които се отнасят небрежно към археологическото наследство. Там, където е по-социализирано, има украса или експозиции, по-рядко се забелязва подобно отношение. Около автобусните спирки обаче редовно се замърсява“, коментираха от ОП „Паркове и градини“.

От предприятието заявиха, че веднага след сигнала на TrafficNews е стартирала проверка на всички обекти около Централна поща и оборка на отпадъците. Очаква се да бъде извършено почистване от "Чистота" и на подлеза, където свършват разкопките на форум „Изток“ и прилежащата спирка.

Там истинската мизерия е взела връх. Угарки от цигари, чашки от кафе и изпити патрончета евтин алкохол съвсем не са единственият проблем. Ползващите градския трябва да се съобразяват и с хората, решили да превърнат ъглите в тоалетна. Абсурдната смрад на метри от главната улица на Пловдив пък се допълва и от размазаните по стените фекалии.

От общинските предприятие ще почистят периметъра, но напомниха, че все пак е редно пловдивчани да се отнасят съвестно както към археологическото наследство, така и към цялостната градска среда.