Пловдивчанин обвини в неправомерна санкция ОП „Паркиране и репатриране“. Служители на общинското предприятие са поставили скоба на автомобила му, въпреки че има абонамент за преференциално паркиране, твърди пред TrafficNews мъжът, чиято самоличност ще запазим.

Жилището на пловдивчанина се пада на адрес бул. „Руски“ 27, което попада в обхвата на Синя зона-Пловдив. За да може да паркира в района на блока си, той използва опцията за годишен платен пропуск за паркиране по адресна регистрация. Същият му дава право да паркира в обхвата на зоната на булеварда и важи до януари 2024г..

Тази сутрин се случил прецедент – автомобилът му бил блокиран със скоба. Потърсил отговорност от общинските служители на терен, които му обяснили, че е паркирал неправомерно и едва след плащане на глоба, скобата ще бъде премахната.

Медията ни се свърза с ОП „Паркиране и репатриране“, откъдето обясниха, че ограничителят е поставен коректно.  Автомобилът е била паркиран на ул. „Елиезер Калев“, където се намират входовете на жилищния блок, в който живее пловдивчанина. Независимо от това паркирането е извършено в нарушение, тъй като абонаментът обхваща единствено паркоместата на бул. „Руски“, обясни началникът на предприятието Ненко Калакунов. Те са органичен брой и често в края на деня са заети, но това не отменя правилата на Община Пловдив, с които пловдивчанинът се е съгласил, плащайки пропуск. 

Гражданинът поясни, че редовно спира на задната улица, но това е първият път, в който била санкциониран. От ОП „Паркиране и репатриране“ пък го посъветваха да се запознае подробно с изискванията за преференциално паркиране, за да не се стига отново до подобни санкции.