Жители на кв. „Захарна Фабрика“ в Пловдив се оплакаха от поддържката на зелените площи пред блоковете им. Пловдивчаните алармираха, че малкият парк на бул. „Васил Априлов“ 109-111 е занемарен и от „Градини и паркове“ не се отбиват често, за да го почистят.

Много често пускам мейли директно към предприятието, а не към медиите. Когато им пиша, още на следващия ден го чистят. Но когато не, може два месеца никой да не се сети за него и всичко затъва в отпадъци“, разказва живеещ в района на парка.

Той споделя, че при последното посещение на екип на „Градини и паркове“ почистването е било частично. Били изпразнени само кошчетата за боклук, а всичките отпадъци, които се намират около пейките и в зелените площи – останали.

Снимките, пратени към сигнала, са заснети в двуседмичен диапазон. Първите са направени 3ти април, а вторите (след почистването) са от 17-ти. От кадрите е видно, че уборка на отпадъци не е била извършвана.

Каква е причината за частичното почистване попитахме самото общинско предприятие. Оттам заявиха, че веднага на място ще бъде изпратен екип, който да почисти и градинката. 

Очаквайте подробности!

Снимки от 3 април:

Снимки от 17 април: