Окончателно събарят днес детска градина „Каменица“ в район „Централен“. В момента улица „Хан Аспарух“ в затворена от двете страни, за да се избегнат евентуални инциденти при срутването на сградата. Обезопасени са и тротоарите в близост, като са поставени ограничителни линии. Очаква се след час багерът да изравни сградата със земята.

На мястото на руините ще да бъде издигната една от най-дългоочакваните детски градини в Пловдив. Припомняме, че  Общината подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв., който предвиждат обновяване и разширяване на две детски градини, една от които е именно „Каменица“.

Новата модерна сграда ще замести старата забавачка. Проектът предвижда модерни съоръжения за игра и всичко необходимо за нормалното обслужване на нуждите на децата, които ще бъдат разпределени в шест възпитателни групи.

Но и тук не се размина без противоречиви ситуации. ДГ "Каменица" ще се обновява от фирма "Ринг-П" ООД. Припомняме, че темата повдигна много въпроси, защото поръчката на стойност над 4 млн. лева бе спечелена изненадващо убедително при конкуренцията на сериозни строителни фирми и голям интерес. В процедурата са участваха 15 фирми, а фирмата на Тодор Бурджиев  получила внушителните 98,82 точки от възможни 100. В последствие КЗК обжалва възлагането на строителство, но по-късно ВАС даде зелена светлина с аргумент, че не е налице нарушение. Още по темата може да прочетете в материалите на TrafficNews.

 

Очаквано: Атакуваха в КЗК новата детска градина в Пловдив, която ще се строи от Тодор БурджиевКласираната на второ място компания е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията

ВАС даде зелена светлина за ЦДГ „Каменица” за 4 млн. лева - ще се строи от Тодор БурджиевДо края на годината ще започне изграждане на четири нови забавачки, завършват две други