Върховният административен съд  потвърди решението на Административен съд - Пловдив, който отхвърли жалбата на собствениците на разрушения тютюнев склад на ул. „Одрин” 8 . Те настояваха съдът да отмени заповедта на кмета, с която те са принудени да укрепят останките от склада. 

В касационната жалба се твърди, че решението е неправилно поради нарушение на материалния закон.Твърди се, че не е установена идентичност на сградите на дружеството с тези, които са декларирани или обявени като паметници на културата. Изразява се несъгласие с приетото от съда по въпроса относно това дали въпросната сграда има статут на недвижима културна ценност (НКЦ),   за да попадат имотът и сградата в приложното поле на Закона за културното наследство (ЗКН) или не. 

Бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков, чиято собственост е компанията „Одрин 8” ЕООД не са съгласни със заповедта на кмета и решението на инспекцията и са поискали то да бъде отменено като незаконосъобразно. 

Според  юристите на общината обаче  жалбата е основателна. 

В мотивите си Административен съд сочи, че от събраните по делото доказателства се установява, че сградата не само е част от ансамбъла  по ул.“Иван Вазов“ и ул.“Цанко Дюстабанов“, включена в териториалния обхват на Историческа зона „Филипопол-Тримонциум-Пловдив“ , но и още през 1975 година е обявена на самостоятелен паметник на културата. Той отхвърля жалбата на собствениците като неоснователна. 

Пет години след разрушаването на склада, руините все още не са разчистени. Бъдещето му все още не е ясно. Но според окончателното решение на съда, сградата трябва да бъде укрепена. Или поне това , което е останало от нея. 

Александър Николич и Георги Бранеков  са категорични, че са имали право да съборят склада, защото той не е бил паметник на културата. Двамата  бяха оправдани от Окръжния съд в Пловдив за разрушаването на сградата на 3 март 2016 г.

През 2010 година бизнесмените са имали договор с веригата "Хилтън"  да издигнат хотел на същото място.