Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди – „Копривщица“ и „Свобода“. Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и допълнително осветление за по-добра видимост от страна на шофьорите и по-безопасното пресичане на пешеходците.

„Тъй като настилката е паваж, е поставен студен пластик, който е по-издръжлив, особено на местата с по-интензивно движение на автомобили“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Припомняме, че в края на миналата година група граждани отправиха редица искания към Община Пловдив, чиято реализация вече е факт, посочват от общината в своето прессъобщение. 

Заместник-кметът допълни, че всяко едно предложение на граждани, свързано с подобряване на пътната инфраструктура, се разглежда приоритетно. По думите на Тодор Чонов изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на годината поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, в съответствие с Генералния план за организация на движението. Това вече е направено в районите „Централен“, „Северен“ и „Източен“, предстои в „Западен“ и „Южен“.