Слънцето ще се редува с облаци днес в Пловдив.  До обяд небето ще бъде чисто, а в следобедните часове се очаква появата на променлива облачност. Температурите ще достигнат до максималните за деня 13 градуса.

Остава в сила жълтият код за силен вятър. В часовете до обяд ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, особено в ниската част на областта. На места поривите ще достигнат 20-22 m/s. След обяд вятърът ще отслабва.

За цялата страна - през нощта от северозапад с предимно умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. На отделни места в Предбалкана и по високите полета ще прехвърчи сняг.

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°. Облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.