НАП продължава с щателните проверки из Пловдив. За последните седмици в черните списъци на приходната агенция са попаднали няколко търговски обекта – павильон за бързо хранене, магазини за дамска мода и автосервиз. Всички те подлежат на "запечатване" заради регистрирани престъпления по данъчното законодателства, най-често не издаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане.

Принудителната мярка е наложена на един от известните магазини за дамска мода в центъра на Пловдив, научи TrafficNews. Бранд Stela shop е бил засечен в нарушение на отчитане на приходи от продажби. Магазинът на ул. „Княз Александър I-ви“, регистриран под фирмата МИСТ 1707 ЕООД, е собственост на Стела Джонова.

Инспекторите са засекли в нарушение още един магазин за търговия с дамски облекла- този обаче в квартал Столипиново. Магазинът се намира на ул. „Калина“ 21 и дори не е регистриран под фирма. Като собственик е посочена Сение Асанова.

В нарушаване на данъчното законодателство е бил спипан и автосервиз на Голямоконарско шосе. Обектът за техническо обслужване и ремонт на автомобили е регистриран на пазарджишката фирма „ГАРАНТ – ИК“ ЕООД, чийто едноличен собственик е Игнат Кръстев.

В черните списъци на приходната агенция е влезнал и павилион за бързо хранене, разположен пред УМБАЛ „Пловдив“. Обектът на бул. България 234 е стопанисван от Боряна Грозева, едноличен собственик на фирмата „БО-ИВ 75“ ЕООД. На запечатване подлежи и магазин за търговия с пресни храни, плодове и зеленчуци в Тракия. Магазинът се намира в търговския център „Детски свят“ на ул. Съединение 63. То е регистриран на фирма „ЗАРЗАВАТ ТРЕЙД“ ЕООД, управлявана от Николай Димитров.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни.