С различни екологични инициативи децата от ДГ „Славей” в район „Северен” отбелязаха Деня на Земята. По традиция всяка година на този ден малчуганите участват активно с организирани по групи мероприятия - интересни за децата, забавни и в същото време полезни.

За празника на планетата децата от големите групи подредиха изложба от отпадъчни материали - пана, колективни апликации, рисунки. Други възпитаници на ДГ „Славей” оформиха цветните лехи, като засадиха посадъчен материал, осигурен от родители и детското заведение. По-големите деца почистиха билковата леха в двора от съчки и плевели. Най-малките с помощта на учителите засадиха и поляха две туи, които ще обгрижват, докато растат и играят в детската градина.

„Поздравявам колектива на ДГ „Славей” за това, че насърчава децата да участват в мероприятия, свързани с озеленяване и опазване на околната среда. Наш дълг е да учим малчуганите да обичат и да се грижат за мястото, където живеем - планетата Земя”, сподели кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.