„Вашите усмивки ни правят щастливи. Те са най-важни за всички нас – родители и учители. За това Ви пожелавам да бъдете здрави и радостни, усмивките да красят винаги лицата ви и да мечтаете смело” – с тези думи кметът на „Тракия” Костадин Димитров се обърна към децата на най-младия пловдивски район по повод 1-ви юни – Международния ден на детето.

Той сподели празника с възпитаниците на ДГ „Кремена”, които с голям концерт отбелязаха първото успешно издание на Националния детски фестивал с международно участие „Всичко започва от детството!”. Проявата е организирана от детското заведение в партньорство с общинския отдел „Образование“, РУО – Пловдив, район „Тракия“, Българско училище „Паисий Хилендарски“, Ориндж Каунти Калифорния.

Директорът на ДГ „Кремена” Савка Спасова съобщи, че 120 детски градини  са се включили в онлайн фестивала, като 7 от участниците са от чужбина.

„Всичко започва от детството!“ е предназначен за деца от 3 до 7-годишна възраст и няма конкурсен характер. Идеята е фестивалът да се превърне в ежегодна проява, чиято основна цел е споделяне на добри педагогически практики.

С празнични концерти, музика, танци, театрални постановки и весело настроение всички детски ясли, градини и училища в „Тракия” отбелязват днес Международния ден на детето 1-ви юни.