При обиколката на борсата в Първенец вицепремиерът Корнелия Нинова потвърди, че БСП ще напусне коалицията, ако правителството разреши износа на военна помощ за Украйна. Лидерът на социалистите обаче не коментира варианта, какво би станало ако военната помощ се гласува от парламента. Тя заяви, че не очаква предсрочни избори и че коалицията е стабилна. 

Нинова за пореден път заяви, че България не е изнесла дори един патрон за някоя от двете воюващи страни - Русия и Украйна. "България изнася оръжие за над 50 държави, но Украйна и Русия не са между тях. Голяма част от договорите са сключени от предишни правителства, много преди войната. Ние знаем крайният получател по всеки един договор, но от там нататък какво правят собствениците с полученото оръжие няма как да знаем" заяви министърът на икономиката. Тя бе категорична, че всеки износ се разрешава от комисия, в която влизат представите на ДАНС, разузнаването, МВнР и още няколко институции, които проверяват документите. 

При посещението си на борсата, вицепремиерът разговоря със земеделски производители. "С изненада установих, че голяма част, почти половината от тях не са регистрирани, което не им позволява да използват помощи и субсидии. Трябва да помогнем на тези хора", заяви Нинова. Тя коментира, че доставките на газ са гарантирани, но все още не е ясно каква ще бъде цената. Предложението на БСП е за допълнително облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества, като с парите се компенсират собствениците на предприятия, които работят на газ. Нинова заяви, че минималната работна заплата трябва да бъде увеличена отново заради растящата инфлация. 

По отношение на предложението на премиера на Украйна Володимир Зеленски български военни заводи да ремонтират военна техника, Нинова заяви, че ще изчака коалиционния съвет, за да се запознае с подробностите и тогава ще коментира. 

По време на брифинга на борсата репортер на БсТВ припадна и се наложи Нинова да прекъсне пресконфиренцията, за да се притече на помощ.