Традиционния международен турнир по джудо "GLADIATOR OPEN 2024" се проведе в Пловдив. Той бе организиран от Борис Хълчев, който е президент на едноименния клуб по джудо от Пловдив - „Гладиатор”.

Медалите за турнира, които бяха раздадени са уникални по идея на организатора Борис Хълчев. Също така бяха раздадени купи за всяка възрастова група при момчета и момичета, както и купи за генералното класиране, където шампиони са „Биоком“ Сливен, следвани от Хасково и джудо клуб „Топалов“. Турнирът е насочен към най-малките джудоки, които бяха с безброй щастливи усмивки.

В престижната надпревара се включиха 732 участника от 45 отбора. Международното участие бе от тимове от Гърция, Украйна и Великобритания. Представителите на английския тим участваха от отбора на „Гладиатор”.

Турнирът бе традиционно открит от кмета на район „Тракия” Георги Гатев, където се намира и джудо клуб „Гладиатор”. Те се класираха на 22 място с 1 златен медал, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Районният кмет получи плакет, на който бе отправено пожелание за успех в управлението на ЖК. „Тракия“, както и секретаря на турнира Стефани Хендекова, която е неизменна част от него вече 9 години. 

Силният турнир бе организиран благодарение на помощта на район „Тракия” , OtoMoto Drive и IP Special group.