Районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов публикува анализ на свършената по време на управлението му работа. Акцент в публикацията му пада върху промените, направени в квартал „Каменица 2“, който той определя като все по-предпочитан район за живеене през последните години.

Стоянов подчертава, че през тригодишния си мандат е направил сериозна инвестиция в образователната инфраструктура на района. В това число влизат изградените нови детски градини и ясни, разкриване на нови яслени групи, нови детски площадки и ремонтни дейности по съществуващи съоръжения на училища и детски заведения.

По пътната инфраструктура също са били извършени множество подобрения, посочва райкметът. Част от тях са изцяло преобразените улици ул."Арх. Камен Петков", „Лев Толстой“, „Богомил“ и „Ген. Радко Димитриев“, където бе подменена и ВиК мрежата.

„Преасфалтирахме улиците в целия микрорайон, изградихме тротоари, като последните бяха на ул. "Братя Свещарови" и ул." Ралица", нови паркинги, направихме нови детски площадки на "Славянска", "Гълъбец", сложихме нови тенис-маси на "Богомил", премахнахме опасните къщи между ул."Варшава" и "Месемврия", разширихме пенсионерския клуб в парк "Каменица"“, посочва той в поста си.

Стоянов допълва, че голяма инвестиция е била напревена и по линия на комфорт на подрастващите и техните родители – площадки, зони за отдих и игри, озеленяване, фитнеси на открито.

Имаме идея за изграждане на физкултурен салон към ДГ" Детелина" и поне още една група. Имаме проект за парк между ул."Месемврия" и "Варшава". Имаме проект за паркинг с пешеходна зона от бул. "Санкт Петербург " до ул."Богомил" с пешеходна зона и озеленяване.  Поели сме голям ангажимент и към санирането в района, като с гордост мога да отбележа, че благодарение на работата на екипа имаме много голяма активност към програмата. Надявам се избрано правителство, което е ангажирано с програмата за саниране да одобри подадените проекти и да удължи процеса, защото интереса на хората е най-важен от всичко“, допълва Стоянов.

Той споделя още, че когато има приемственост, има и резултати. „Това е причината за добрите неща, които свършихме през последните 15 години в район „Източен“, заключва той. 

Целият пост на районния кмет вижте тук: