Граждани спират движението на Рогошко шосе заради недоволство към управленските решения на кмета Здравко Димитров. Те организират протестно шествие, с което ще поискат незабавен цялостен ремонт на пътния участък. 

Митингът им е насрочен на сряда (15.03.2023) на ул. „Рогошко шосе“ в Пловдив, със сборен пункт входнo-изходната табела на града. Точно в 16:00 часа ще бъде спряно движението, като протестното шествие ще се насочи и ще приключи до моста на гробищния парк.

Основните искания на протестиращите са:

  1. Започването на  незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив.
  1. Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

Припомняме, че в след седмица се очаква да бъде дадена официална първа копка на дългоочаквания проект за реконструкция на окаяното състояние на пътния участък. 

Ей, сега си…! Правят първи копки на Голямоконарско и Рогошко шосеОт 5 входно-изходни артерии в „Северен” само две ще бъдат отворени за движение

Организаторите  отправят официална покана за среща с  кмета Димитров, с местната самоуправа и с представители на фирмата, спечелила обществения търг за ремонт на бул. „Рогошко шосе“. Жители и бизнесмени искат  отговор на въпроса защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по- късно дейностите по проекта не са започнали.

В случай на отказ за провеждането на подобен дебат жителите на Пловдив имат готовността сами да се справят с дългогодишния си пътен проблем, като в образувалите се дупки посадят картофи, които са покълнали във времето от последното решително обещание на кмета до деня на самия протест.