Градският транспорт в Пловдив винаги е бил обект на критики, но търпението на пловдивчани започва да се изчерпва. Граждани в продължение на месеци са принудени да използват само една от вратите на автобус по линия 9. Хората споделят, че по този начин се създават серия от неудоства за тях, защото понякога влизайки само от едната страна се получава огромно струпване на пътници.

Читател се свърза с TrafficNews, за да сподели този проблем с градския транспорт под тепетата.

"Здравейте. От много месеци автобусът на снимката е с технически проблем, но въпреки това се движи по линията. Пътниците от автобуса се качват и слизат само от задна врата, а така се получава тъпканица, понеже автобусът е от най-малките. Щом автобусът е с две врати, би трябвало и двете врати да се отварят, но предната врата уж е развалена."

Години наред от Община Пловдив се опитват да оптимизират градския транспорт, но без особен успех. Припомняме, че само преди няколко месеца беше взето решение да бъдат премахнати малките автобуси от състава на градския транспорт. Това обаче така и не се случи и превозвачите се възползват от този факт.