„Възможно е да са попаднали по някакъв начин стъкла на игрищата, но мисля, че треньорите трябва да погледнат игрищата, преди да влязат да тренират”. Това бе коментарът на представител на софийската фирма концесионер на футболното игрище към Аграрния университет в Пловдив. В петък на същото възникна инцидент, при който 10-годишно дете наряза жестоко краката си на счупени стъкла, докато тренира.

Светлозар Коев, който е спасител в спортната база, заяви, че тя се стопанисва добре и подобни инциденти не са се случвали преди. „Наоколо има общежития и различни хора нощуват в района“, допълни той. След 18ч. обектът се охранява, заяви той пред Нова.

Припомняме, че 10-годишният Димитър Илиев е четвъртокласник и тренира в състава на детския отбор на „Локомотив – Пловдив”. Детето е с 12 шеса след инцидента и му предстоят дни на лечение и почивка, като известно време ще използва шина. Димитър сподели, че и друг път е виждал стъкла на тренировка.

Дете се наряза на стъкла на футболна база в Пловдив, завърши с няколко шеваМалкият спортист ще бъде 20 дни напълно обездвижен