Инспекторите на НАП погнаха с проверки бизнеси от махалите в Пловдив. Няколко търговски обекта попаднаха в черните списъци на агенцията за последните две седмици. Служителите са спипали четири магазина, които търгуват в нарушение на данъчното законодателство – най-често неиздаване на касов бон или липса на фискално устройство. По тази причина на търговците и техните фирми са издадени заповеди за запечатване.

Проверка на TrafficNews показва, че един от обектите е месарница „ОникС“ на бул. „Васил Априлов“ 98 в Пловдив. Магазинът за месо е собственост на  Юсуф Алиев, едноличен собственик и управител на фирмата „ОНИКС – 2000 – ЮСУФ АЛИЕВ“ ЕТ. Дружеството му е регистрирано на ул. „Балкан“ в район „Източен“.

Следващият обект, инспектиран от нападжиите, се намира ул. „Възход“ в Столипиново. Магазинът за хранителни стоки е регистриран на фирмата ФЕРЧУ 76 – ФЕРУП ЮСУФ“ ЕТ. Тя изпълнява производствена и търговска дейност и неин собственик е Феруп Шабан Юсуф. Прави впечатление, че на същия адрес, където се намира подлежащия на запечатване обект, има регистрирани още 5 фирми.

Друг обект, създал предпоставка да бъде запечатан от НАП, работи на ул. „Ген. Скобелев“ 39 в Аджисан махала. Магазинът за хранителни стоки е регистриран на фирмата „РУФ АЛЕКСИЕВИ“ ЕООД, със седалище ул. „Дилянка“ в Шекер махала. Дружеството е собственост на Светослав Алексиев, който е посочил богата гама от предмет на дейност – търговия, складова, рекламна, информационна, издателска дейност, спедиторска дейност, отдаване под наем и прочее.

Сергия за продажба на плодове, зеленчуци и  цветя също е била спипана в нарушение на данъчните разпоредби. Сергийката е работела на ул. „Димитър Талев“ 150 в Пловдив. като неин собственик е посочено лицето Вакрил Цинцаров.  

Бензиностанция в Пловдивско също е станала обект на проверка, която е констатирала нарушения. Обектът се намира на ул. Княз Борис I 80 в Първомай. След инспекцията на фирмата е „ТЕОНИК“ ООД, собственост на Никола и Митко Димитрови, се сдоби със акт за запечатване. Двамата имат още една фирма – „БУК ОЙЛ“ ООД.

Заради нарушенията, които са извършили, дейността в обектите може да бъде блокирана за срок от две седмици до месец. Има вариант обаче, в който това да не се случи – ако собствениците им заведат жалби срещу заповедта на инспеторите. При този случай от решението на магистратите ще зависи дали търговските им обекти  ще бъдат запечатани за известно време, или ще продължат да работят.