В знак на протест служители на ДАИ-Пловдив върнаха няколко курсисти, дошли да положат теоритичен изпит. Работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ отказаха да изпълнят работните си задължения, като с това заявиха искането си да им бъдат осигурени адекватно финансово възнаграждение и условия на труд. 

Трима граждани бяха върнати, като им бе обяснено, че ще им бъде насрочена друга дата, за която няма да се заплаща допълнително. "Това е пълна загуба на време", коментира Николай - един от върнатите граждани. Други проявиха разбиране, като коментираха, че подобни действия са "нормални за България". 

Както медията ни вече ви информира, от днес стартираха ефективните стачни действия на служители в ИА „АА“, които се провеждат в рамките на цялата страна. Работещи няма да спрат работа, но ще извършват дейности в намален обем, съгласно Арбитражното решение.Служители в ДАИ-Пловдив започват ефективна стачка, отказват да вършат част от работата сиТе настояват да получат увеличение в заплатите си

Вече от близо две години не са ни вдигани заплатите. Провеждали сме разговори с ръководството на агенцията, получили сме обещания, но тези обещания не бяха изпълнени”. Това заяви пред TrafficNews Стойчо Стойчев - инспектор в Автомобилна администрация Пловдив и член на стачния комитет на синдикалната организация.

Стачкуващите служители разясниха, че искат заплатите им да бъдат изравнени с тези на всички служители, с които имат еднакви трудови задължение. В сектора все още има дисбаланс и някои служители са по-добре заплатени. Те настояват и за назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование. Осигуряване на качествено работно и униформено облекло и подобряване на условията на труд са други искания.

В момента има разминаване в рамките на около 400-500 лв между двама служители, които вършат една и съща работа, допълват работниците. Тяхното желание е цялостно увеличение на възнаграждението им с около 30%.

Това е проблем и колегите, които работят от 20 години, се сблъскват с него още от самото начало. От две години ние водим борба. Ще провеждаме стачки до изпълняване на нашите искания”, категоричен в Стойчев.

Служители ДАИ-Пловдив изразиха оплакване, че заплатите им не достигат за да покрият нормален стандарт на живот. Някои дори ги сравнявиха с тези на хигиенист.