Аварирала е помпена станция "Изток 1" в Пловдив. Докато траят ремонтните действия на ВиК се очаква намалено водоподаване във високите части на града. Това предупреждават от водното дружество. Прогнозира се налягането да бъде възстановено към 14ч..

Бул. "Дунав" №2 също ще е на сухо днес заради отстраняване на авария по водопроводната мрежа. Въпросният проблем е възникнал преди две седмици, сигнализираха читатели на медията ни. Той се изразява в огромен теч на питейна вода, която се изливала в избите на високия блок на адреса.

Живеещи там изразиха притеснение, че това създава риск за основите на жилищната сграда. След многократни сигнали и липса на реакция от страна на ВиК, вчера домоуправителят е посетил централата на дружеството, за да потърси отговорност за бездействието им. 

Днес рано сутринта авариен екип бе изпратен на адреса. Момчетата вече работят по отстраняване на аварията. Обясниха ни, че забавянето дошло заради големия обем от аварии и липсата на кадри“, коментира домоуправителят на сградата Филипов. 

Жители предоставиха и видео, от което личи мащабът на аварията. То е заснето на 1 август, ден преди да пристигне екип:

Без вода ще бъдат още няколко района на града. Едната е в Стария град, където ще се извършва подмяна на пожарен хидрант. Очаква се тя да бъде отстранена до 16 часа днес. 

Центъра на Асеновград ще остане на сухо заради аварирал водопровод на площад "Николай Хайтов". Водоподаването трябва да бъде възстановено до края на работния ден. Без вода ще останат селата Домлян и Пролом.