Акция по репатриране на излезли от употреба автомобили се проведе на територията на район „Северен” в Деня на Земята. Вдигнати са изоставени МПС-та на бул. „България“, ул. „Златна Панега”, ул. „Полет” и ул. „Златю Бояджиев”, съобщават от районното кметство.

 „Стремим се към опазване на околната среда и затова сме избрали символично днешния ден за осъществяване на тази инициатива”, коментира Стоян Алексиев.

От районната администрация припомнят, че според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.