Собствениците на „Водолаза“ ще работят до последния възможен момент, изчаквайки общината да поеме инициатива по отстраняване на преместваемата конструкция на заведението.

Още в края на август стана ясно, че многократните опити на Адмирала и представляващите го пред закона да спасят заведението не са увенчани с успях. След окончателно загубена съдебна битка срещу общината, собствениците трябваше да се съобразят в решението на местната власт, а именно - култовата кръчма на ул. „Младежка“ да остане част от историята на Пловдив.

Няколко месеца по-късно обаче заведението още е налице. Обслужва десетки клиенти на ден, обичайните лица също са си там, всичко изглежда сякаш постарому. Адмирала споделя пред наш репортер, дори и да не зависеше от него „тази зима няма да я изкара“. Причините са убийствено високите сметки за ток, които многократно надвишават оборота на заведението.

В коментар за медията ни адвокатът му заяви, че няма намерение да изпълни доброволната заповед за премахване на конструкцията на „Водолаза“. Адмирала ще изчака инициативата да бъде поета от общината, която за избере изпълнител. Собственикът на кръчмата ще се възползва от всеки възможен момент, позволен му по регламент, а после ще обезпечи общината с разноските.

Междувременно Община Пловдив е наложила поредното „вето“ над заведението, научи TrafficNews. В края на август градоначалникът Здравко Димитров е подписал заповед, с която отменя собствената си заповед за разкриване процедура по категоризация на заведението. Мотивът е именно влязлото в сила разпореждане за събаряне на „Водолаза“, издадено през март месец от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Неразказаната история на "Водолаза", който потъва завинагиСтотици пловдивчани тъжат за култовото заведение на ул. "Младежка", което предстои да бъде съборено