Отново тежка техника се появи на ул. „Преслав“ в Пловдив. Кранът, блокирал част от пътното платно в центъра на града, е инсталиран там, за да обезпечи строителните дейности на нова жилищна постройка. Парцелът няма да има излаз към уличната мрежа и единствен достъп до обекта може да се осъществи от двора на граничещите с него сгради.

Припомняме, че инвеститор е фирма "Ана Травел", собственост на Ана Димова. Съседи на туроператорката обаче са отказали да пуснат техниката да минава през техните имоти и това наложило Димова да търси алтернативни начини да осигури доставката на материали и техника.

Огромен кран, паркиран на ул. "Преслав", разбуни духовете в квартала и фейсбукСлуховете , че предстои събаряне на поредната стара сграда се оказаха силно преувеличени

От години съседите ни се опитват да спрат строежа. Когато дойде време за дейностите по изграждане, им предложихме обезщетение, за да вкараме машини, но те отказаха. Затова трябваше да подходим по този начин. В момента кранът прехвърля над останалите имоти строителни материали и техника. Лее се бетон за плоча и колони“, заяви пред TrafficNews Велина Даскалова – дъщеря на Димова.

Временната организация на движението, която съоръжението на ул. „Преслав“ е наложила, е съгласувана с КАТ-Пловдив, уточнява тя. За услугата е заплатено още преди месеци.

Даскалова подчерта, че се строителството не е с инвестиционен характер. В жилищна сграда на два етажа ще се нанесе фамилията им.