Несгодите с обществените поръчки за един от най-дългоочакваните проекти на Пловдив – „Модър-Царевец” продължават. След като Община Пловдив се провали с поръчката за изграждането на съоръжението за 12 млн. лева, тя бе пуснала нова процедура – за пазарно проучване. В рамките на месец всички фирми, които биха имали интерес към строителството на съоръжението , можеха да изпращат предложения. На базата на тях щяха да се формират и условията към поръчката.

Кметът Иван Тотев бе признал, че с първата поръчка Община Пловдив се опитала да мине „по-евтино”, като се очаква следващата да бъде с 1,5 млн. лева повече.

Припомняме, че фиаско претърпяха другите поръчки за дългоочакваното съоръжение. Единственият кандидат бе варненската фирма „Инжстройинженеринг“ ООД. Тя  обаче бе отстранена, тъй като не отговаря на предварително заложените критерии за изпълнител.

Това  бе втори опит за стартирането на поръчката. При първото заседание на комисията се оказа, че в Общината не бе постъпила нито една оферта за пробива.

Парите за съоръжението пък продължават да намаляват в бюджета. Макар да се очаква вече то да струва най-малко 13,5 млн. лева, в бюджета има едва 500 хил. лева. Половината от заложените пари, с които трябваше да стартира обекта тази година отидоха за погасяването на борчовете на МБАЛ „Св. Мина”.

Така новият кмет ще трябва да пусне нова процедура, а и да търси финансиране на обекта от първостепенно значение.

Грандиозни проекти в Пловдив? Покриват борчове с парите за „Модър-Царевец” и ПК „Младост”Общината разпределя средствата за двата големи проекта към превозвачите и МБАЛ „Св. Мина”

Провал! Стартът на строителството на "Модър-Царевец" няма да е в този мандатОтстраниха единствената фирма,участвала в процедурата за 12 млн. лева