Община Пловдив по всичко личи, че е абдикирала от големите си проекти, които бяха заложени в началото на 2019 година . След като Общинският съвет гласува реализацията на пет ключови проекта за града в следващите две години, новините за тях от последните месеци са все в негативна посока.

В бюджета дори бяха заложени по 1 млн. лева за старата на два от тях – „Модър-Царевец и ПК „Младост”. По тях бяха и пуснати обществени поръчки, като тази за пробива между „Западен” и „Южен” се провали, а другата все още е в ход.

Въпреки че кметът изрази готовност да стартира нова поръчка за „Модър-Царевец” по всичко личи, че топката ще бъде в следващия кмет, като тя се прехвърля вече 5-ти мандат. От заложените 1 млн. лева, половината ще отидат за погасяването на поредните борчове на МБАЛ „Св. Мина”. Решението ще бъде взето на идната сесия на Общинския съвет.  Така в хазната ще останат едва 500 000 лева за проекта, който е оценяван за над 13,5 млн. лева.

За другия голям проект за плувен комплекс „Младост” в момента тече обществена поръчка,  като тя е на финалната права. Въпреки това от парите за спортното съоръжение ще бъдат взети 500 000 лева за допълнителни дотации към превозвачите.

Пари очевидно няма и за другите приоритетни проекта – нова сграда на Математическата гимназия и Дондуковата градина, а за ст. „Пловдив” чакаме държавата. От нея ще искаме средства и за ремонта на трите булеварда, чрез които е свързан Коматевски възел. Там от близо година има избран изпълнител в лицето на „Драгиев и Ко”, а поръчката е за 7,5 млн. лева.

Иван Тотев: Искахме да минем с по-малко пари за „Модър-Царевец”, цепим стотинката на двеПускат нова процедура за съоръжението, увеличават цената с 1,5 млн. лева

Община Пловдив дава 500 хил. лева на превозвачите – ще спре ли градският транспорт?Превозвачите надигнаха вой за 3,6 млн. лева, властите дават 1/7 от твърдените загуби