Ден преди Специализираният съд да реши дали да остави за постоянно в ареста разбитата група телефонни измамници от Ветово, майката на единия задържан се свърза с Trafficnews. Гинка Николова твърди, че синът й Пламен Николов Атанасов, известен с прякора Малкия Роджер, е задържан по погрешка. И изобщо не е участвал в схемите на арестуваните ало измамници.

„Синът ми изтърпява 4-годишна условна присъда. Беше се пробвал да направи една измама. И го  задържаха. Остана му един месец да свърши условната присъда  и го арестуваха. Ние сме бедно семейство, работим във фирма за тоалетни принадлежности с баща му. Ние го издържаме. За брат му е друг въпрос, той си излежа всички наказания. А сега полицията няма никакви доказателства. Пламен познава всички задържани, но не е приятел с тях. Акцията беше на случаен принцип, скалъпиха обвинения на сина ми”, твърди Гинка Николова.

Другият й син Васко, известен като Големия Роджер, обаче  се смята за най-добрия въртач при влизането в женски роли, твърдят криминалисти. Майка му обаче настоява,че и той отдавна не практикува тази професия.

На съвсем друго мнение са разследващите. Затова и магистратите оставиха всички задържани при акцията във Ветово за постоянно в ареста.

Съдебният състав  на Специализираният съд реши, че ако са на свобода, могат да се укрият или да извършат друго престъпление, като окажат натиск над свидетели.

Сред задържаните са едни от най-известните имена в този престъпен бизнес. Христо Пожарникаря, Пламен Малкия Роджер, Васьо Гръка, Януш Пипера, Топчо Янакиев и Петър Първанов са криминално проявени и се смятат за корифеи в ало измамите.

Разследващите и прокуратурата до момента са събрали доказателства за извършени от тях 6 телефонни измами само през последните месеци.

От жертвите са взети 300 хиляди лева. Сред тях са и два емблематични случая. Единият е на измамено дете от Стара Загора, дало 40 000 лева на мошениците. Вторият е на възрастен мъж от София, ужилен със 130 хиляди лева.Има данни за още десетки телефонни измами, дело на групата.

Предстоят разпити на още много свидетели. А мярката им за неотклонение ще се гледа отново в четвъртък.

TrafficNews се сдоби със запис как се веселят жените и приятелките на ало измамници, които са в затвора, харчейки изкараните с измами пари. Вижте видеото: