Футболен запалянко е задържан за 24 часа преди мача между "Ботев" и "Локомотив" в неделя за носене на забранени предбеми в района на спортното съоръжение. 42- годишния фен на "Локомонтив" е бил спрян за проверка на КПП във външния периметър на охранявата зона. Той е бил с лек автомобил "Хонда", а проверката с дрегер е отчела 0,33 промила алкохол.

В колата му са открити брадва и бухалка. Тъй като Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия това е строго забранено, той е отведел в Първо районно. Наложена му административна санкция 1000 лева глоба и забрана в следващата година да посещава спортни мероприятия у нас и в чужбина. 

Това е единственият инцидент преди, по време и след дербито на двата пловдивски отбора. Въпреки слуховете за подготвяни сблъсъци, не са допуснати никакви произшествия.  На стадиона в Коматево е имало близо 5 000 души, но благодарение на създдадената организация от пловдивската полиция, срещата , която е с висок риск, премина само с висок градус на спортните емоции.