Медицинските сестри, които тази нощ се барикадираха в залата, в която заседава Здравната парламентарна комисия все още са в сградата и не искат да излязат.. Те прекараха там нощта, а на два пъти излизаха на перваза на прозорците на бившия Партиен дом. В момента жените пишат декларация с исканията си.

Прибраха от первазите на прозореца след повече от час и след преговори с психолози и служители на НСО, пише БТВ.

Според медицинските сестри, решението да останат в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“ било спонтанно. По думите им излезли на перваза, защото се страхували от служителите на НСО и психолозите, които преговаряли с тях. Също, защото им изключили тока.

Шефът на НСО: Не получихме съдействие от МВР, надявах се и на по-качествени психолозиЗа първи път службата  работи с такова събитие тип отвличане или терористичен акт, заяви още той

От Националната служба за охрана са категорични, че насилие над тях не е имало.

„Дърпахме ги, да, за да не се качат на прозорците. И ние се опитахме да ги хванем. Те опитваха да излязат навън, ние се опитвахме да ги оставим вътре“, обясни директорът на службата ген. Красимир Станчев.

По думите му Националната служба за охрана е поискала съдействие от МВР за подготвени психолози, но органите на реда не са оказали нужното съдействие.

Шефът на НСО заяви, че изчаква медицинските сестри да подготвят декларация, след това отново ще разговаря с тях. Дава им време до края на деня.

Медицинската сестра, която излезе на перваза на партийния дом: НСО ни блъскаха и биехаБойка Анастасова влезе в сградата