Шефът на НСО Красимир Станчев заяви, че се надява в най-скоро време медицинските сестри, които са барикадирани в сградата на бившия партиен дом в София, да бъдат изведени от сградата. Той коментира, че от службата ще бъдат толерантни към тях.

„Изпратих психолози, които се оказаха не толкова способни да работят с тях, тъй като по отношение на преговорите имаме други специалисти, които не успяха да дойдат.  Насилие не е имало. Естествено, че като гониш даден човек и се опитваш да го хванеш, можеш да го дръпнеш. Загасихме в 4 часа тока, няма да казвам по какви причини – това беше тактически жест. Тогава излязоха от вън, аз ги помолих няколко пъти да влязат вътре. За първи път в Националната служба за охрана се случва нещо такова – нещо като терористичен акт или нещо подобно. Помолих МВР за съдействие, но не получихме такова. На място имаше трима психолози. Очаквах по-качествени психолози“, заяви Красимир Станчев.

Той добави, че не очаква да има последици за него заради събитията от тази нощ и сутринта.

Припомняме, че четири медицински сестри се барикадираха тази нощ в сградата на бившия Партиен дом. Те излязоха и на первазите на прозорците и отказаха да слязат, докато до тях не бяха допуснати медии.

Последна слезе Бойка Атанасова, която обвини служителите на НСО, че са я блъскали и дърпали. Тя отказваше да се прибере в сградата, докато вътре не бъдат допуснати камери на медиите, за да се гарантира сигурността на протестиращите сестри.

Медицинската сестра, която излезе на перваза на партийния дом: НСО ни блъскаха и биехаБойка Анастасова влезе в сградата