4 години и 4 месеца затвор получи от Пловдивския окръжен съд Янко Асенов Борисов, който предизвика тежка катастрофа, уби двама и после избяга. Това наказание той ще търпи при първоначален „общ” режим в затворническо заведение от открит тип.

Подсъдимият Янко Борисов е неправоспособен водач на МПС. Собственик е на лек автомобил „БМВ”. На 22.08.2015 г. свидетелят Хасан Тарладжъ /турски гражданин/ заедно със съпругата и сина си пътувал към Пловдив. В обратна посока пътували Слави Коларски и Асен Белоконски с автомобил „Фолксваген”, както и подсъдимият Янко Борисов със собствения си автомобил. Подсъдимият се движел със скорост по-висока от разрешената, която била несъобразена с атмосферните условия и пътната настилка, тъй като времето било облачно, валяло, настилката била мокра, а видимостта – ограничена.

Когато подсъдимият Борисов наближил автомобила на Коларски и Белоконски, не реагирал на непосредствената опасност от удар и без да намалява скоростта, блъснал колата на пострадалите. В резултат на това автомобилът „Фолксваген” се отклонил наляво, завъртял се и навлязъл в насрещната лента за движение. Там настъпил неизбежен удар с насрещно движещия се автомобил на турския гражданин Тарладжъ.

Янко, който убил двама край Пловдив, изоставил колата и хукнал през нивата ВИДЕО

Подсъдимият продължил движението си и след 200 метра паркирал в храстите. Вследствие на двете ПТП-та свидетелите Коларски и Белоконски починали, а съпругата на турския гражданин била с тежка травма.

Голфът от Кемера е смачкан до неузнаваемост, пътниците са загинали намясто СНИМКИ

Подсъдимият Янко Борисов напуснал местопроизшествието и предприел действия по заличаване на следите от своето участие в причиненото ПТП. На два пъти той изпратил свои приятели и близки да приберат автомобила му. Така на местопроизшествието се явил брат му, който съобщил на намиращите се там служители на реда, че Янко Борисов го изпратил да прибере колата му, която била ударена. Именно  поради това бил извършен обход на пътя и лекият автомобил на подсъдимия Янко Борисов бил открит.  

Делото е разгледано при условията на съкратено съдебно следствие. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Пловдив. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg