Подсъдимият за убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова - Владимир Костадинов, вчера се опита за пореден път да се измъкне на свобода. Като довод той изтъкна, че от миналия август загубил на 95% от слуха си, а и оперираното му на два пъти дясно коляно го боляло. Адвокатите му поискаха по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция. Според тях здравето на Владимир било толкова разклатено, че той дори се нуждаел от придружител.

„Чувате ли ме добре и разбирате ли какво ви се говори?”. Съдия Елена Захова зададе вчера въпроса си изключително тихо, но въпреки това получи ясен и бърз отговор от Владимир. Той потвърди, че чува, но слабо и обясни, че досега не се е оплаквал за проблеми със слуха.

При дадената му последна дума той извади листче, от което започна да чете много тихо какви диагнози има и до какво биха довели те, ако останел в затвора. „Моля, говорете по-високо, че оттук и аз отивам на УНГ”, го подкани да говори по-високо съдийката. По-късно тя реши, че искането на Владимир Костадинов да бъде пуснат от затвора с по-лека мярка е неоснователно и назначи медицинска експертиза за здравословното му състояние.

Тялото на убитата Стефка Маджарова бе открито на 13 юни 2013 г. в напоителен канал край село Йоаким Груево. 18-годишното момиче било пребито и захвърлено в безсъзнание по лице в плиткото, където се удавило. За извършител бе задържан бившият й приятел Владимир Костадинов.

TrafficNews.bg