Опасно и ужасно е на улицата в момента, заяви Окръжният прокурор Румен Попов, коментирайки нивото на новото поколение престъпници. Повод за изявлението бе разбитата престъпна група, която в продължение на година палела автомобили по поръчка и се опитала да убие собственик на медицински център.

"Няма ги вече старите криминални престъпници, които след като биваха разкрити, с тях можеше да се води диалог. В момента на улицата са млади хора, необразовани, изключително агресивни, които са готови да убиват за никакви пари. Такъв бил и профила на изпълнителите на мокрите поръчки на Атанас Червенков -Райфъла. Те не могли да осъществят качествено нападението на Аргир Гяуров, тъй като единият се изплашил и избягал с кухненския нож, с който трябвало да нанесе решаващия удар. Затова и Райфъла не им платил договорената предварително сума от 20 000 лева."

Окръжният прокурор уточни, че ниското ниво на престъпниците не улеснява органите на реда, тъй като при сериозни престъпления разследващите първо насочват вниманието си към криминалния контингент. А новите бандити са без кримиминало, без присъди.

Какво каза още окръжният прокурор - вижте във видеото:

TrafficNews.bg