Второто посегателство срещу лимузините на ексдепутатът Антоний Йорданов, идва година след предишния палеж. Изпълнителят на поръчката не е проявил голямо въображение – колите отново са залети със запалителна течност и изпепелени. На 9 януари 2014 година изгоряха джип „Мерцедес МL” и тойотата , която той ползвал за лов. Няколко дни по-късно бяха разбити стъклата на другият му джип "Мерцедес GL". Палежите така и не бяха разкрити, но междувременно прочулият се като най- мълчаливия депутат в 41-вото Народно събрание. Тази нощ е изпепелен GL-а и още една кола от същата марка. Според запознати тя била управлявана от съпругата му Татяна. 

Снимка:Под тепето

Според запознати при радзследването на предишното престъпления, бизнесменът не е бил много словоохотлив и криминалистите са разполагали с малко отправни точки. При последните избори пловдивчанинът остана извън парламента и вече няма депутатски имунитет.

 Кой е той?

 Антоний Йорданов влиза в голямата  политика преди 6 години с куп заеми и малък семеен бизнес. Преди да се закълне като депутат  от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, той прехвърля на съпругата си Татяна дяловете от шивашката им фирма „Стеда”, прякорът му Тони Ританката остава в базата  на „Нордикс”, където е цехът за бебешко облекло.  В декларацията си пред Сметната палата през 2010 година депутатът декларира 30 000 лева ипотечен заем и два потребителски кредита от общо 7 000 лева.  Като имущество той представя 1/6 от магазин в Пловдив на стойност 21 350 лева , части от още един магазин, имот и помпена станция в село Куртово  Конаре на обща стойност 60 000 лева и два декара в село Дедово. През 2011 депутатът придобива дялове от кафе аперитив в Пловдив , части от магазин и 20 хиляди лева спестявания. Кредитите му очевидно са намалели , като ипотечния е станал 24 750 лева , а потребителските са 4 000 лева. През 2012 година Йорданов отново декларира 20 000 спестявания, но очевидно вече е погасил задълженията си. Същата година явно е била доста успешна за семейството, защото в декларацията за 2013 година вече фигурират апартамент от 161 квадрата  в Пловдив , на стойност 55 000 лева, договорът за който сключен през  2007 , гараж за 5 000 лева, друг апартамент от 91 квадрата, придобит 2004 година за 38 000 лева и пет парцела в село Дедово .  В същата декларация депутатът , който е народен представител и в 42-рото Народно събрание, вече обявява доста сериозни приходи- 150 000 лева от продажба на недвижими имоти и 70 000 лева спестявания. Джиповете на депутата не са описани в декларациите му, тъй като вероятно са лизингови.

Докато Антоний Йорданов решава съдбините на държавата в парламента, а съпругата му се занимава с градските тегоби, в бизнеса с летящ старт влиза дъщеря им Стефка Йорданова. Момичето е родено 1990 година , но явно има добър бизнес усет, защото става съдружник в дружествата- „Аква Енерджи груп”  „Семан Хънт”. Първата фирма е регистрирана през април 2011 година  и е с предмет на дейност проучване, проектиране и изграждане на комплексни обекти в областта на производството на енергия, включително проучване, проектиране и изграждане на съоръжения за използване на алтернативни енергийни източници, възобновяеми енергийни източници, слънчеви колектори и др., консултантска дейност в областта на енергетиката и финансите и прочее

Фирма „Семан Хънт” е регистрираната миналата година с предмет на дейност дърводобив. Съдружник на Стефка Йорданова  там е покойният Семко Семков. 

41-годишният бизнесмен Семко Семков бе убит в нощта на 20 август 2014 пред дома му в Ботевград. Той е бил застрелян на улицата до автомобила си, като е загинал от голяма кръвозагуба. Разстрелян  е с пет куршум

Семков е строителен предприемач, занимавал се е и с дърводобив. Бил е и председател на земеделската кооперация „Орхание“.Справка в търговския регистър показва, че Семков управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград“, държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково.

 След миналогодишните палежи съпругата и дъщерята на Йорданов са напуснали фирмите, в които са имали участие.

СНИМКИ от запалените коли - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg