Днес стартираха ремонтните дейности по реконструкцията на зоологическата градина в Пловдив. Стойността на проекта е 4.5 милиона лева. Площта 4-рикратно се уголемява като от 9 квадрата, става на 40. Срокът за изпълнение е 2 години, който започва едва след бутането на старите съоръжения. Кметът се надява до септември догодина пловдивчани да се разадват на нова зооградина.В зоопарка ще има 22 вида животни. 

 

Предвижда се разширяване на съществуващия в момента вход. Той ще се превърне във входна зона. Тя ще има по-голям паркинг, на който се предвиждат и места за автобуси. Също така ще се поставят каси, охрана, място за информация, тоалетни и кафе. Пловдивският зоопарк ще бъде най-модерният в България. 

Разширяването и обновяването на пловдивския зоокът ще бъде на два етапа. Първият ще включва разширение както на клетките на животните, така и на цялата зооградина, за да са по стандарт. 

Вторият етап включва изграждането на киносалон и терариум. Клетките за животните ще бъдат съобразени с всички европейски изисквания за големина, отопление, басейни.

TrafficNews.bg