Пометената майка на пешеходна пътека от Карлово в момента е в спешното приемно отделение на университетската болница "Св. Георги".

От там съобщават, че тя е видимо контактна, с рани по лицето и предстои да й бъдат извършени пълни изследвания. Детето не е пострадало по чудо, то е прегледано от екип на Спешна помощ, но е без видими наранявания, защото е минало под колата, без да бъде закачено. 

Както TNS.bg съобщи по-рано шофьорът, който помете майката с дете на пешеходна пътека е пиян.

Жената с детето пресичали, когато лек автомобил спира, за да им даде път с предимство. В този момент зад него с висока скорост се движел джип, управляван от 30-годишен водач. За да избегне удара, водача на джипа решава да избегне колата и да я изпревари. В този момент обаче помита пресичащите майка с дете, след което продължава и се качва на тротоара. Спирачен път на мястото липсва. Пострадалите са откарани в болница. Детето е оцеляло по чудо, като колата е минала върху него без да го закачи. Майката е с охлузвания по тялото, но животът й е вън от опасност.

Според очевидец на инцидента джипът влачил майката и детето около 50 метра. При полицейска проверка станало ясно, че шофьорът на джипа бил с 2,2 промила алкохол в кръвта.


Още за инцидента може да видите ТУК

TNS.bg