Служители на „Паркове и градини” в Пловдив работят „по поръчка”, на тази абсурдна ситуация се натъкна читател на TNS.bg в Стария град.  

Докато той отивал към културния резерват, читателят ни е бил  възпрепятстван от вишка на ОП “Градини и паркове”, които извършвали санитарна сеч на едно от дърветата на улица „Съборна”. Дотук добре. Той обаче очаквал екипите на общинското предприятие да отстранят сухите и опасни клони и на съседните дървета, но това не се случило.

На място били и хора от магазинчетата за сувенири в района, които останали изумени от факта, че вишката си тръгва. Те попитали човека, извършващ манипулацията защо си тръгват, без да окастрят и съседните дървета, а той отговорил, че работят по сигнал за конкретното дърво, подаден от собственика на имота непосредствено до него.

По-късно стана ясно, че сигнал няма само за това дърво, а за голяма част от дърветата в Стария град. С проблема са наясно и от институт "Старинен Пловдив".

Нашият читател решава да се обади на телефона за граждани на ОП „Градини и паркове” и да подаде сигнал за останалите опасни и сухи клони, както на улица „Съборна” с номера 45 и 47, така и на улица „Княз Церетелев” срещу номер 2, 4 и 6, някои, от които са опасно провиснали над покриви. Описал и ситуацията, на която се натъкнал.

Оттам му отговорили, че е необходимо да подаде молба в район „Централен”, отдел „Екология”, които след разглеждане да издадат заповед към общинското предприятие, което да си свърши работата.

„Само за 15 минути оттам минаха две големи групи туристи от по 20-30 човека, сред които и деца. Не ми се мисли какво ще се случи при по-силна буря. Докога трябва да се минава през няколко институции в България, за да се вземат някакви мерки?”, пише нашият читател.  Той попита трябва ли винаги да има пострадали и загинали, за да се отстраняват проблемите, вместо да се вземат превантивни мерки.

Още новини ТУК

TNS.bg