Ежедневно читатели на TNS.bg ни пращат сигнали за хора, неправомерно паркирали върху места за инвалиди из целия град. Пред моловете, на паркингите пред хипермаркетите, в Синя зона. TNS.bg отразява всеки от сигналите, без значение чий е автомобила. Много често нарушителите карат скъпи и луксозни автомобили, не са редки и случаите, в които собствениците им отправят заплахи към екипа на сайта ни. Въпреки това ние смятаме, че тази практика трябва да спре и затова се опитваме да ангажираме не само институции, но и повече граждани и фирми в нашите кампании. 

Молът е едно от любимите места на нарушителите, защото там има цели 16 зони за инвалиди, които са разположени естествено точно до входовете към търговския център. Това е така, за да могат хората с увреждания да бъдат максимално улеснени, но нарушителите смятат, че всъщност сините правоъгълници са направени специално за тях. 

Откакто паркингът е платен, там има повече свободни места и по-рядко се стига до подобни нарушения. В разгара на коледния и новогодишен шопинг обаче апетитните места често се оказват заети.  А макар молът да е частна собственост, в такива ситуации охраната на мола няма право да санкционира нарушителя. Те обаче сигнализират на телефон 112, а пък екипи на Пътна полиция редовно извършват проверки на място и съставят актове на съгрешилите.

Глобата не е никак малка – ако паркирате на място за инвалид без да имате това право, ще олекнете с 200 лева. Наш екип бе в паркинга на мола, докато от "Пътна полиция" извършваха проверка за нарушители. Какво засне камерата и как нарушителите оправдаваха прегрешенията си вижте в следващия репортаж:

Акциите ще продължат! Бъдете внимателни и ако не искате да бъдете герои в нашите репортажи, не спирайте на инвалидни места!

Още новини четете ТУК

TNS.bg