20-годишен младеж е извършил грабежа на момичетата пред Халите на Малката Главна. Полицията залови пловдивчанинът Иван Янев, който е нападнал 19-годишна ученичка и непълнолетната й приятелка. 

Две момичета бяха бити и ограбени пред Търговски център "Халите" в неделя вечерта. Камера от близък търговски обект на малката Главна е записала бягството на нападателя след бруталния грабеж. 

Драмата се е разиграла миналата неделя, малко преди 23 часа. Двете приятелки били седнали пред Халите и  чатели  от телефоните си. Непознат мъж ги изненадал в гръб,  грабнал единия смарт телефон и дръпнал чантата на другото момиче. Двете се опитали да го спрат като се вкопчили в него и започнали да го ритат и да го хапят. Той пък започнал да  удря с юмруци в лицето по-малкото момиче. След това побягнал, момичетата хукнали след него, но те били на токчета, а той - с маратонки и  успял да се изплъзне. 

На следващата вечер още две приятелки станали жертва на начинаещия бандит. Той ги изненадал на спирката на Тримонциум, дръпнал чантата на едната и изчезнал.

Янев не е криминално проявен, но от доста време употребявал наркотици.

TrafficNews.bg