Рецидивистът божидар Атанасов, обвинен за поръчковото убийство на митничаря Георги Дребчев , застава днес отново пред съда. 

Дребчев, старши инспектор в отдел "Икономически режими" в митницата в Пловдив, бе застрелян с един куршум в гърба на 13 юни 1999 г. Килърът го изненадал пред блок 131 в ЖР "Тракия", когато мъжът се прибирал в дома си. 

Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки, загинал при мистериозна катастрофа на автомагистрала "Тракия" преди три години, е посочен като един от подбудителите на убийството на митничаря Георги Дребчев, се твърди в обвинителния акт на прокурора Георги Пенев. Свидетел твърди, че Маринчешки е имал бизнес спорове с митничаря, което вероятно го мотивирало да предаде пари или плати за неговото ликвидиране.За главата на митничаря били платени  60 000 лева. Близките на Дребчев обаче не вярват на тази версия.

Прокуратурата обвинява 49-годишния Божидар Атанасов за пряк извършител,  а за посредник е посочен Иван Карабелов /45/ от Съединение.  Смята се, че по онова време той занесъл парите, за да бъде изпълнена поръчката.  Той е подбудител и помагач заедно с Маринчешки, твърдят от прокуратурата. 

В интервю за TrafficNews.bg синът на Атанасов заяви, че обвинението е скалъпено и се крепи на показанията на двама свидетели, които са били мотивирани да излъжат. 

По делото трябва да бъдат разпитани 47 свидетели. 

Очаквайте подробности!

 TrafficNews.bg