Пълня анархия царяла в РПУ – Първомай, буквално заявиха главния секретар на МВР Георги Костов и двамата прокурори -Апелативният - Иван Даскалов и Окръжният- Румен Попов. При проверката на Вътрешна сигурност се оказало, че 80 % от наличния състава в полицията в града са се занимавали с други дейности – търговия, селско стопанство, зареждане на кафе машини, малки бизнеси или други странични дейности. 

Нещо повече, масово униформените се вживявали като властелини на града – яли и пили по кръчмите, след което не си плащали сметките и се държали като всичко друго, но не и пазители на реда. Шефът на Първомай Васил Налбантов прикривал голяма част от тези нарушения. Макар и дребни наглед, прикритите и неразследвани  престъпления довели до други -много по тежки. Кражба на коне в Караджалово , след която крадецът не е арестуван, въпреки , че било ясно кой е , довела до убийството му. "Така наказваме ние в Караджалово, когато полицията не си върши работата", заявили по-късно ромите, които пребили до смърт конекрадецът. 

През 2012 година пред очите на 10 души бил подменен водачът на автомобил, който прегазил жена в Първомай. Зад волана бил синът на местен бизнесмен, близък до шефа на полицията. В последствие, същият младеж похитил и рекетирал 17 годишно момче- случаят отново бил потулен, а в последствие извършил и ново ПТП в София. 

Стигало се до 10 необработени случаи, като оправданията за това са най- различни- тъжителят бил много възрастен или полицаите преценявали , че случаят е маловажен, заяви Румен Попов. Иван Даскалов изкара друг скандален случай от Първомай. През 2008 година бизнесмен закупил пасище, което превърнал в кариера, през годините там са изнесели тонове с инертни материали, а зам.-началникът на РПУ –Първомай укрил превръщането на нивата в кариера, с което щетите са над 2 милиона лева.

Апелативният прокурор заяви, че на въпросният бизнесмен ще бъде повдигнато и обвинение за пране на пари. Общо 15 лица са задържани от полицията във връзка с престъпленията по служба в двете полицейски управления. Седем от тях са служители на ОД на МВР Пловдив, като тепърва ще се преценява как ще се процедира занапред, заяви ст. комисар Христо Разсолков

Очаквайте подробности около скандалните случай и в Асеновград!

Шефът на полицията в Първомай укрил кражба, заради която се стигнало до убийство СНИМКИ

Видео от ареста на пловдивски началник ВИЖТЕ ТУК!

ТrafficNews.bg