Шофьор камикадзе едва не се озова в Марица, след като не успя да вземе завоя на моста на Герджика. Само мантинелата е спряла полета на пежото, което се е било насочило с голяма скорост към реката. Катастрофата е станала преди час, а водачът - млад мъж, е откаран в болница, според очевидци без опасност за живота. Той е бил адекватен, а животът му вероятно е спасен от еърбеците, които са се отворили. 

Водачът се е движел в посока - юг-север, към булевард "България". Качил се е на моста с доста голяма скорост, но явно не е преценил дъгата на завоя или пък е надценил шофьорските си умения и се забил в стълб на уличното осветление, който се намира между двете платна. Ударът е бил толкова силен, че стълбът е пречупен на две и вероятно ще се наложи да бъде демонтиран. След това гъвката мантинела е отхвърлила пежото в посока към дясната лента и то се е забило в отсрещната преграда. От удара страничното стъкло на шофьорската врата е отхвръкнало на 10 метра, а акумулаторът е на 20 метра от колата.

На разстояние 30 метра е осеяно с части от автомобила. "Добре че не е било в делничен ден, защото при такъв удар мелето щеше да е ужасно", коментираха шофьори, втрещени от гледката на колата, кацнала върху мантинелата. Служители на Пътна полиция патрулират на моста, тъй като видимостта в този участък е намалена и катастрофиралата кола може да стане предпоставка за друго произшествие.

От TrafficNews.bg съветваме шофьорите да преминават по моста с повишено внимание! 

TrafficNews.bg