23-годишен мъж избрал изключително мъчителен , но не особено сигурен начин да сложи край на живота си, научи TrafficNews.bg. Младежът изпил голямо количество  антифриз , който буквално прогорил вътрешностите му. Трагедията се разиграла на бензиностанцията в Баня на 26 февруари, където мъжът работел.  Служители на сутрешната смяна го открили в безсъзнание и повикали линейка. Не е ясно колко време е лежал в несвяст, но изгарянията по хранопровода му са изключително тежки и животът му продължава да е в опасност. Той е включен на системи, правят му диализа. От токсикологията отказаха коментар за състоянието му. 

Лекарите изключват възможността мъжът да е изпил антифриза по грешка, тъй като погълнатото количество е значително. така че по всяка вероятност се касае за опит за самоубийство. Коментират се различни версии, една от тях е, че наскоро младежът е преживял любовна драма.  

Опитите за самоубийства се увеличават, отчитат лекарите. Пролетта е "сезонът на самоубийствата" , припомнят психотерапевтите. Броят на успешните самоубийства при мъжете е 3-4 пъти по-голям от този при жените. Като цяло обаче по-често опити за самоубийство правят жените. При дамите опитите са по-неуспешни, защото те използват начини, които не водят задължително до летален изход, обясняват специалистите. 

Жените предпочитат основно медикаменти, за да сложат край на живота си. След това се нарежда скачането от високо място. При мъжете най-предпочитаният метод за самоубийство е чрез огнестрелно оръжие, следван от скачане от високо или обесване. Най-често опитите за самоубийство при жените е на възраст над 40 години, докато при мъжете възрастта е над 65 години.
В страната не се води регистър на самоубийствата. Основните причини човек да иска да сложи край на живота си са депресията, алкохолна зависимост, зависимост от хероин, шизофрения и личностно разстройство. Влияние оказва самотата и изолацията. При хората с неуспешен опит за самоубийство рискът от повторен опит е прекалено голям.
 Самоубийствата са по-често срещано явление в преходните сезони като есен-зима и зима-пролет, когато организмът не е адаптиран към промените.
TrafficNews.bg