Полицай от Стамболийски е в ареста, след съвместна акция на Окръжна прокуратура и "Вътрешна сигурност" на МВР, научи TrafficNews.bg. Служителят е задържан в петък , като колегите са му щракнали белезниците, след като срещу него били събрани достатъчно доказателства за корупция. Срещу него имало сигнали , че получава нерегламентирано суми от бизнесмени от района и това станало повод, "Вътрешна сигурност" да започнат проверка. Полицаят е в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, по случая е образувано дознание. 

Чумпов е оперативен работник в "Криминална" на районното управление в Стамболийски. Има дългогодишен стаж в полицията. Семеен е, с две деца. 

През последните четири години в пловдивската дирекция няма арестувани за корупция полицаи. Последните двама бяха районния инспектор Иван Атанасов от Първомай и служителят на сектор "Миграция" Спасимир Гергиминов. Той бе заловен с  400 лева рушвет.

През юли миналата година бе задържан дългогодишния шеф на участъка в Калояново Слави Тотков /45/ . Той бе арестуван заедно с група от 9 души , които се занимавали с нелегално производство и търговия на насипни цигари.

На Тотков е повдигнато  обвинение по чл. 270 от НК - за възпрепятстване на органите на властта да изпълняват служебните си задължения, и по чл. 284 от НК – за предоставяне на информация, представляваща служебна тайна. 

TrafficNews.bg