Асеновградският културист Радостин Парев е изчезнал безследно и вече 11 ден от него няма никаква следа. Родителите му, които са в шок от случилото се, потърсиха за съдействие TrafficNews.bg. 36-годишният мъж е видян за последно в събота вечерта. Той направил ежедневната си тренировка във фитнесзалата, в която тренирал, след това си напазарувал в съседния денонощен магазин, а по-късно отишъл в местния клуб "Де Лукс". Там обаче охраната не го пуснала, тъй като преди имал някакви пререкания в заведението. Парев, когото в Асеновград, познават като Бат Радо, си тръгнал без скандал и от тогава никой не го е виждал.

Майка му Христина Семерджиева и втория му баща Костадин Шопов подали жалба на 12 февруари. "Страхувахме се , че ако е отишъл някъде и ние вдигнем полицията на крак, после ще ни се сърди" обяснява Костадин. Първите дни телефоните му давали свободно, но на 11 февруари, двата апарата вече били изключени. Тогава, изтерзани до край, Христина и Костадин , отишли в местното РПУ. 

Радостин имал магазин за спортни храни и хранителни добавки "Гладиатор" на ул. "Александър Стамболийски". Голяма част от времето си младият мъж прекарвал там, тъй като до магазина имал гарсониера, в която живеел. Няколко часа на ден Радо  тренирал във фитнеса, грижейки се за изключително атлетичното си тяло.  "В магазина не е влизано, у тях също. Нищо не е докоснато- парите си стоят. Всичко си е там" разказа баща му. Парев има фейсбук, но от известно време  не го използвал. 

Преди три години семейството преживяло друга голяма трагедия- инфаркт убил по-малкия брат на Радостин. Той много трудно приел загубата и според близките си доста се променил. Имал приятелка, но се разделили преди няколко месеца, тъй като момичето заминало за чужбина. Баща му изключва версията за самоубийство, тъй като според него Радо не би посегнал на живота си. "Не е споделял за някакви тежки терзания, нито пък някой го е заплашвал" твърди баща му. 

Приятелите на Радостин са пуснали съобщения на страниците си във Фейсбук и търсят информация за него. Колкото и странно да звучи, въпреки че Парев липсва от 11 дни, полицията не е пуснала съобщение до медиите, че го издирва. Проверките в местните болници и морги на този етап са без резултат, проверяват се последните му обаждания. 

В Асеновград се носят различни слухове във връзка с мистериозния случай. Според един от тях Радо, който преди е работил като охрана, е бил "поръчан"  от известен баровец, с когото преди години имал спречкване.  Той искал да го пребият за отмъщение, като за целта платил на бивши затворници. Засега обаче нищо не потвърждава подобна версия.

Без следа

Осми месец няма следа от 30 -годишния Стефан Маринов, който изчезна през юни 2014 година от работното си място- павилион "Лафка" в квартал "Смирненски". Глухонемия младеж буквално се изпари и въпреки , че приятелите му положиха неимоверни усилия да го открият, от него няма и следа. 

Ако някой е виждал мъжа от снимката или има някаква информация за него, може да се обади в полицията или да я съобщи в най- близкото районно управление. Анонимността му е гарантирана!

TrafficNews.bg