Улица „Стадиона“, както и цялостно възстановяване на тротоари и пътната настилка на улица „Върбите“ са обектите, които са предвидени за ремонт през настоящата година  село Ягодово. За обектите са осигурени и средства в бюджета за тази година. Това е ангажиментът, който поема  кандидатът за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и екипът на МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Изготвен е проект за главни колектори и второстепенна канализационна мрежа в селото.

За изминалите четири години е санирана и изцяло обновена е сградата на здравната служба, с подменена дограма и частично ремонтиран покрив. Павел Михайлов припомни, че е  извършено преустройство на сградата на бившия социален патронаж в детска ясла. Със средства, осигурени от МОН, беше санирана и газифицирана сградата на ОУ „Неофит Рилски“. Ремонтирана е и оградата на сградата.

Нови съоръжения за игра са поставени в двора детската градина. Изградена е  нова детска площадка до улица "Върбите“ със средства от Държавен фонд „Земеделие“. Отново със средства от фонда беше финансирано строителството на  фитнес площадка на открито до стадиона.

В момента тече процедура за подмяна на котела на парната инсталация в ДГ „Пролет“. Направен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията. Ремонтирани са помещенията и беше открита млечна кухня в помощ на семействата с малки дечица от 10-месечна възраст до 3 години. След проведена процедура по избор на изпълнител ще бъде извършен ремонт на кухненския блок на ДГ „Пролет“.

В резултат от работата на Павел Михайлов  през изминалия 4-годишен период бяха осигурени средства от МРРБ за ремонт на главната улица „Васил Левски“ за повече от 900 000 лева. Тя вече е с подновена пътна настилка, маркировка и тротоари.

След основен ремонт са улиците „Стара планина“ и  „Хан Аспарух“. Извършен е основен ремонт с полагане на нов водопровод на част от улица „Черно море“. Тече рехабилитацията на улица „Тракия“ . Извършени са текущи ремонти по доста от улиците в селото.

Ягодово вече  свети през нощта с 240 нови LED осветителни тела, които замениха старите лампи по улиците на селото.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип . В Ягодово 20 човека ползват подкрепата по Проект „Грижа в дома“, в нелекото си ежедневие. Проектът е продължение на „Патронажна грижа +“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Чрез него в общинския Център за почасово предоставяне на услуги – с. Ягодово се предлагат до домовете почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се хора с увреждания, възрастни хора. Осигурява се психологическа подкрепа и консултиране, рехабилитация, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, както и съдействие за неотложни административни услуги.

В края на 2022 година Община „Родопи“ получи одобрение за нов договор  по проект „Топъл обяд в община Родопи“ с тригодишен период на изпълнение до 2025 година с капацитет от 200 души. С нея се предоставя топла храна ежедневно на уязвимите групи хора – самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. В Ягодово 8 човека всеки ден получават топла и вкусна храна.

За Павел Михайлов и екипът на кандидата за кмет за втори мандат  ролята на културата е в основата за развитие на  по-модерно, по-мислещо общество, което ще има различни цели в живота. Доказателство за това  е фестивалът „ Петровско надиграване“, който събира на сцената на Ягодово над 1000 любители на народния фолклор. Затова работата за комуникацията и рекламата на събития и културни продукти трябва да  продължи.

Част от  културния календара на общината е и обичаят Коледуване, който е особено тачен в Ягодово и се подкрепя от община „Родопи“.

„Показахме честно и добросъвестно управление, което е в интерес на гражданите на община „Родопи“. Да продължим този процес с номер 68 в интегралната бюлетина!“, призовават кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов, кандидатът за кмет на село Ягодово Иван Крушев и кандидатите за общински съветници от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Работим здраво! За доброто на община „Родопи“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!