Управителят на дружеството "ДЗЗД Колежа" Илиян Филипов е внесъл официално писмо до кмета на града Костадин Димитров във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

„ С писмото уведомихме община Пловдив, че провеждането на футболни срещи и други събития на стадион "Христо Ботев" в периода 13.11.2023 - 20.11.2023 г. е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката и "ДЗЗД Колежа" не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг. "ДЗЗД Колежа" е съобразил графика на строителните дейности изцяло с програмата на ПФК "Ботев".”, пише в страницата на една от фирмите в консорциума ПИМК.

В писмото е записано, че стадионът все още не отговаря изискванията на UEFА за провеждането на футболни срещи от такъв калибър. Също така, ако това мнение не бъде взето предвид, ще се забави изграждането на стадиона, освен това ще се наложи и допълнителни разходи.

Обрат! България приема Унгария на Колежа без публикаОт УЕФА са изпратили писмо по безопасността на двубоя заради готвения протест срещу БФС

Ето и писмото: