СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на петте думи, които водят до провал.

 Често думите постулират отрицателни сили, които имат обратен ефект. Пожелаваме си все повече думи, които не разбираме…Например самото благопожелание за Късмет независимо дали е отправена към себе си или към други проектира квазикъсмет - Провал.

 Вие използвате тези пет думи всеки ден и дори не предполагате, че по този начин сами се обричате на провал. Отстранете ги от речника си и ще се изненадате от промените, които се случват в живота и работата ви. След петата дума следва провал

 Думите, които произнасяме всеки ден в офиса и навън до голяма степен определят степента на нашия успех. Анализаторът на списание „Inc.com“ Джеймс Джефри е забелязал, че в лексикона на “вечния губещ” най-често се срещат тези пет думи.

  

1.“Късмет”

Непредвидени събития наистина може да се отразят на работата ви, но трябва да правите разлика между “събитие” и “късмет”. Това са различни неща. Вярата в късмета ви фокусира върху въображаема конструкция, на която нито вие, нито някой друг не може да повлияе. Още по-лошо - късметът се превръща в оправдание за провалите ви (просто лош късмет) и обезценява вашите постижения (просто имах късмет).

2.“Враг”

Вие наистина имате конкуренти. И понякога те трябва да загубят, за да спечелите вие. И все пак - в бизнеса няма врагове. Враговете са на война, където хората се избиват един друг. Бизнесът е история за това как да се създадат добри продукти, а не да се убива. Когато наричате вашите конкуренти врагове, затваряте за себе си възможността за бизнес. Днешните конкуренти утре стават партньори.

3.“Отказ”

Бихте ли искали хората винаги да са съгласни с вашите идеи? Примамлива перспектива. Но в живота всичко е различно, и хората често възприемат вашите идеи с враждебност.

Разбира се, можете да възприемате възраженията на хората като провал. А може да осъзнаете, че в действителност вашите желания не съвпадат с желанията на другия човек. Вместо да се фокусирате върху думата, която автоматично ви прави нещастни, по-добре се съсредоточете върху намирането на нов подход към въпроса или обсъдете идеята с някой друг.

4.“Омраза”

В разговори често се чуват фрази като “Мразя шефа си” или “Мразя моята работа.” “Мразя” е вредна дума, тя създава болести в тялото ви. Всеки път, когато я произнасяте, сякаш заразявате тялото си с раковите клетки. Не става дума всичко да се възприема в розово. Просто не е нужно да замърсявате съзнанието си с омраза към нещо или някого.

5.“Но”

Вероятно познавате хора, които завършват на обсъждането на всички въпроси, с думата “но”. Това звучи така: “Страхотна идея, но …” или “Съгласен съм, че трябва да действаме, но ….” Тази дума “Но” обезкуражава и убива всякакво желание да се направи нещо. Има едно просто решение: заменете “но” с “и”. Проверете тази рецепта в действие, когато почувствате, че от устата ви е на път да пробие поредното “но”.